Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

Житомир упевнено впроваджує систему енергомоніторингу в бюджетній сфері
17.11.2016

16 листопада 2016 року у рамках заходу «Основи управління експлуатацією будівель (фасіліті-менеджменту) в Житомирі відбулися одразу два семінари, присвячені впровадженню та застосуванню системи енергомоніторингу. Організатором виступила Житомирська міська рада за підтримки проекту «Енергоефективність у громадах», що за дорученням Уряду Німеччини виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

У першій половині дня під час семінару «Енергетичний моніторинг як інструмент енергозбереження» учасники міркували, як удосконалити систему енергетичного моніторингу та якісно експлуатувати будівлі бюджетної сфери міста. Основними доповідачами виступили заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк, начальник відділу інфраструктурних проектів та енергоефективності Житомирської міської ради Тетяна Зятікова та консультант проекту «Енергоефективність у громадах» Дмитро Марусич.

Того ж дня відбувся семінар на тему «Людський капітал – основа для інформаційної системи енергомоніторингу», під час якого виступили заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк та експерти ФІАТУ.

Нагадаємо, що з метою зниження енерговитрат у 2014 році в бюджетних закладах Житомира почали впроваджувати систему моніторингу споживання енергоресурсів. Таким чином можна без додаткових капітальних робіт скоротити енергоспоживання до 14%. Інформаційну систему енергомоніторингу також використовуватимуть для оцінки результатів термореновації об’єктів бюджетної сфери міста, щоб виявили проблемні об’єкти, які перевищують ліміти споживання, і дослідити причини перевитрат.

Окрім того, система дозволить створити інформаційну базу для проведення енергоощадних заходів у лікарнях, школах та дитячих садочках міста, аби відстежувати досягнення запланованих показників енергоефективності, аналізувати  динаміку і структуру споживання енергоресурсів, швидко реагувати на несправності в системі тепло- і газопостачання, оперативно управляти обсягами енергоспоживання, а також формувати якісну базу даних для впровадження сучасних методів енергоменеджменту.

Анонс подій

27.04.2017

ІІІ-й Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: досвід кращих», Київ

27 квітня 2017 року в приміщенні Конгресно-виставкового центру «Парковий» у Києві відбудеться IIІ Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». Організатор: Державне агентство з енергоефективності та…

Детальніше >>

26.04.2017

Семінар «Ефективне управління багатоквартирним будинком. Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб», Харків

Захід відбудеться в Харкові 26 квітня 2017 року об 11:00, за підтримки проекту “Енергоефективність у громадах”, що за дорученням Уряду Німеччини впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit…

Детальніше >>

25.04.2017

Тренінг “Регіональна програма розбудови енергоменеджменту в містах Харківської області”, Харків

Тренінг відбудеться 25-28 квітня 2017 року в м. Харків за адресою: готель «KALYNA», вул. Нестерова, 2. Організатор: Громадська організація «Школа енергоефективності» за підтримки Уряду Німеччини в рамках…

Детальніше >>
Всі події