Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

Міські громади запрошуються до участі в конкурсі на отримання «Лейпцизької премії інтегрованого міського розвитку в Україні»
07.10.2016

Конкурс для українських міст оголосили Федеральне міністерство навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини (BMUB) та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Переможцями конкурсу стануть зразкові проекти, які були втілені у співпраці з міськими адміністраціями, громадськими ініціативами та іншими партнерами, збалансовують екологічну, соціальну та економічну складову міського розвитку, можуть слугувати прикладом для інших українських міст.

Винагороди будуть присуджені за ініціативи українських міст чи представників громадських організацій, які застосовуватимуть новаторські підходи в забезпеченні  сталого розвитку міст. Премію також можуть отримати проекти з розвитку мікрорайонів або міських зон, креативні рішення для окремих секторів міського розвитку, зокрема, важливі для захисту довкілля. Обов’язкова вимога – залучення громадськості.

Мета конкурсу – вмотивувати муніципалітети використовувати методику сталого розвитку міста та регулярно змагатися за свої досягнення. У такий спосіб організатори заходу пропонують змінити секторальний погляд  на розвиток міста і підтримати новаторські проекти, а разом з тим – сприяти самоорганізації мешканців та посилити ефективність міських адміністрацій.

Журі оцінюватимуть уже втілені проекти за останні чотири роки або ті, які ще перебувають на стадії реалізації. Загальний призовий фонд конкурсу становить 25 000 євро.

Зацікавлені учасники можуть подавати заявки до 4 листопада 2016 року!

Про умови конкурсу, критерії оцінки заяв та інші подробиці – за посиланням:
http://www.nationale-stadtentwicklungspolitik.de/NSP/DE/Grundlagen/Internationales/Leipzig-Preis/Leipzigpreis.html?nn=1038048#Українська , FB-сторінка конкурсу: https://www.facebook.com/leipzigpreisukraine/

Анонс подій

20.10.2016

Шкільна кампанія з енергоефективності, Дніпро

У рамках відзначення Тижнів Німеччини 2016 в Україні 20 жовтня у Дніпрі буде проводитись шкільна кампанія з підвищення обізнаності у сфері енергоефективності. Адреса: м. Дніпро, Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій,…

Детальніше >>

19.10.2016

Регіональний енергетичний форум, Дніпро

Регіональний енергетичний форум за участю територіальних громад та міст Дніпропетровської області відбудеться 19 жовтня 2016 року о 10:00 в рамках Тижнів Німеччини в Україні 2016 за адресою:…

Детальніше >>

18.10.2016

Тренінг «Енергоефективне управління муніципальними будівлями», Полтава

Тренінг з енергоефективного управління муніципальними будівлями (фасіліті-менеджменту) відбудеться в Полтаві 18 жовтня 2016 року за підтримки проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH….

Детальніше >>
Всі події