Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

Енергоефективна поведінка та побутове енергозбереження дозволять мешканцям Дніпропетровщини заощадити мільйони гривень
21.10.2016

19 – 20 жовтня 2016 року в рамках Тижнів Німеччини в Україні 2016 в Дніпрі відбулася низка заходів, спрямованих на зміцнення вітчизняного ринку енергоефективності. Організатором виступила громадська організація «Агенція регіонального розвитку та інвестицій» Дніпропетровської області за фінансової допомоги Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) у рамках проекту «Енергоефективність у громадах», що впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, та Дніпропетровської обласної ради.

Зокрема, 19 жовтня в місті відбувся Регіональний енергетичний форум за участю представників територіальних громад та муніципалітетів Дніпропетровської області. У заході взяли участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у м. Дніпро) Вольфганг Мьоссінгер, представники Дніпропетровської обласної ради, очільники міст-партнерів консорціуму та інших міст Дніпропетровщини, представники провідних банків, ОСББ, експерти з питань енергоефективності та енергосервіс тощо.

Головна мета форуму – навчити представників влади, підприємців і пересічних громадян економити енергоресурси, берегти екологію та заощаджувати мільйони гривень завдяки впровадженню енергоефективних заходів.

«Сьогодні мешканці нашої країни обрали курс на Європу, відповідно, необхідно інтегрувати європейські цінності в повсякденне життя українців, ставати європейцями в побутовій поведінці – вчитися дбайливо ставитися до ресурсів, думати про питання енергозбереження повсякденно. Це принцип, за яким живуть європейські країни, і за яким має жити Україна», – наголосив у вітальному слові заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус.

Того ж дня в Парку ракет відбувся Ярмарок енергоефективності, насичена програма якого передбачала цілу низку різноманітних заходів. Зокрема, на виставці товарів і послуг компанії-виробники енергоощадного обладнання і технологій представили свою продукцію і надавали мешканцям знижки на свої товари та послуги з метою впровадження енергоефективних заходів. Також проводились тематичні конкурси й вікторини, а всі бажаючі мали змогу ознайомитися з інформаційними матеріалами на тему енергоефективності.

Крім того, 20 жовтня в навчальних закладів Дніпра проводилась шкільна кампанія з підвищення обізнаності у сфері енергоефективності. Учнів Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій привітали заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у м. Дніпро) Петер Шмаль та координатор діалогової платформи проекту “Енергоефективність у громадах” Радміла Павлів. Школярі взяли участь у конкурсі доповідей на тему «Що таке енергозбереження», переможці якого отримали цінні нагороди.

Фото/подробиці: http://dv-gazeta.info/dneprnews/dnepropetrovshhinu-uchat-ekonomit-millionyi-na-resursah.html

Анонс подій

27.04.2017

ІІІ-й Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: досвід кращих», Київ

27 квітня 2017 року в приміщенні Конгресно-виставкового центру «Парковий» у Києві відбудеться IIІ Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». Організатор: Державне агентство з енергоефективності та…

Детальніше >>

26.04.2017

Семінар «Ефективне управління багатоквартирним будинком. Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб», Харків

Захід відбудеться в Харкові 26 квітня 2017 року об 11:00, за підтримки проекту “Енергоефективність у громадах”, що за дорученням Уряду Німеччини впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit…

Детальніше >>

25.04.2017

Тренінг “Регіональна програма розбудови енергоменеджменту в містах Харківської області”, Харків

Тренінг відбудеться 25-28 квітня 2017 року в м. Харків за адресою: готель «KALYNA», вул. Нестерова, 2. Організатор: Громадська організація «Школа енергоефективності» за підтримки Уряду Німеччини в рамках…

Детальніше >>
Всі події