Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

Енергоефективна осінь у Миргороді: мешканці активно долучаються до енергозбереження та сталого розвитку міста
20.09.2016

Осіння пора традиційно щедра на урожай енергоефективних заходів, у яких беруть участь наші міста-партнери. Зокрема, 18 – 19 вересня в рамках Тижнів Німеччини в Україні 2016 у Миргороді, де саме відзначали День міста, відбулася низка навчально-інформаційних заходів для громадськості, присвячених питанням сталого енергетичного розвитку та підвищення енергоефективності.

Заходи організувала Миргородська міська рада за підтримки проекту «Енергоефективність у громадах», що за дорученням Уряду Німеччини виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Тижні Німеччини в місті урочисто відкрили Миргородський міський голова Сергій Соломаха та заступник директора проекту «Енергоефективність у громадах» Іма Хренова-Шимкіна.

З метою стимулювання впровадження енергоефективних заходів у житловому та муніципальному секторах у місті відбулися три паралельні навчальні заходи: семінар під назвою «ОСББ – рушійна сила з впровадження енергоефективних заходів у житловому секторі»; семінар на тему впровадження енергоефективних заходів у муніципальному секторі (енергетичний моніторинг будівель та енергосервіс) і школа для енергоменеджерів. Основними доповідачами й тренерами виступили консультанти проекту “Енергоефективність у громадах” та експерти компанії “ФІАТУ”. Учасниками семінарів стали понад 100 представників Полтавської, Дніпропетровської, Чернівецької та Житомирської областей.

Окрім навчання, миргородці мали змогу долучитися до велопробігу, який за допомогою телемосту проводився синхронно з містом Горішні Плавні, а також параду креативних дитячих візочків та велозмагань для дітлахів, що проводилися з метою популяризації  здорового способу життя. Всі учасники заходів отримали світловідбивачі з символікою проекту «Енергоефективність у громадах».

Також на центральну площу міста завітав «Будиночок енергоефективних порад» на чолі з консультантом проекту Дмитром Марусичем. Експерт розповідав городянам про можливості заощадження енергії у власних домівках, надаючи корисні поради щодо підвищення енергоефективності та спонукаючи миргородців вкотре замислитись над актуальністю проблем енергозбереження. Крім того, біля намету встановили демонстраційну модель велосипеда, що генерує електричну енергію. Дорослі та діти охоче цікавилися пристроєм і змогли на практиці спробувати власні сили у виробництві енергії з альтеративних джерел.

Подробиці та фото за посиланнями:
https://www.facebook.com/poltavaodague/?pnref=story.unseen-section
http://myrgorod.pl.ua/news/energoefektyvnist-u-gromadah(1)
http://myrgorod.pl.ua/news/myrgorodtsi-za-stalyj-energetychnyj-rozvytok


Анонс подій

28.12.2016

Тренінг-семінар «Кроки до енергоменеджменту в громаді: шлях до сталого енергетичного розвитку», Вижниця

Захід відбудеться на основі діалогової платформи консорціуму на чолі з Чернівецькою міською радою з метою поширення досвіду міст-партнерів серед інших українських муніципалітетів. Адреса: м. Вижниця Чернівецької…

Детальніше >>

27.12.2016

Тренінг-семінар «Кроки до енергоменеджменту в громаді: шлях до сталого енергетичного розвитку», Чернівці

Захід відбудеться на основі діалогової платформи консорціуму на чолі з Чернівецькою міською радою з метою поширення досвіду міст-партнерів серед інших українських муніципалітетів. Адреса: с. Тарашани Чернівецької…

Детальніше >>

16.12.2016

«Можливості інтегрованого розвитку міст з метою підтримки сталого розвитку в Україні», Київ

Перша німецько-українська конференцію міського розвитку під назвою «Можливості інтегрованого розвитку міст з метою підтримки сталого розвитку в Україні» відбудеться 16 грудня 2016 року о 09:00 в…

Детальніше >>
Всі події