Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

Дні сталої енергії в Кам’янському: міська громада активно працює над підвищенням енергоефективності
23.09.2016

З 19 вересня по 23 вересня 2016 року в місті Кам’янське, що є партнером консорціуму на чолі з Дніпропетровською обласною радою, відзначали Дні сталої енергії. Низка різноманітних заходів відбулася в рамках проведення Тижнів Німеччини в Україні за підтримки проекту «Енергоефективність у громадах», що за дорученням Уряду Німеччини виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Протягом тижня організатори інформували містян про практичні методи ефективного енергоспоживання, проводили тематичні семінари та інформаційні заходи з метою підвищення рівня обізнаності населення про переваги енергозбереження, раціонального використання енергоресурсів і води, захисту довкілля та зниження викидів СО2.

У вітальній промові під час відкриття Днів сталої енергії заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Чернишов наголосив, що «підвищення енергоефективності всіх галузей життя міста – безальтернативна вимога сьогодення для міської влади».

На головній площі міста проводилась презентація енергозберігаючої продукції та технологій, флеш-моб «Економ енергоресурси», різноманітні вікторини та конкурси на енергоефективну тематику. До Кам’янського також завітав «Будиночок енергоефективних порад» разом з експертом проекту Дмитром Марусичем, який консультував мешканців міста з питань енергозбереження. А ввечері в центральному парку культури та відпочинку всі охочі мали можливість переглянути фільм про раціональне використання енергоносіїв та глобальні зміни клімату.

Окрім того, у рамках Днів сталої енергії відбувся семінар під назвою «Реалізація енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках». Зважаючи на те, що на оплату тепла в багатоквартирному будинку припадає понад 60% загальної суми комунальних платежів, такі інструменти нададуть населенню можливість скоротити витрати на експлуатацію житла та підвищити комфортність умов проживання.

Для реалізації проектів з підвищення енергоефективності в бюджетній сфері міська рада Кам’янського активно залучає грантові кошти, інвестиційні та кредитні фінансові ресурси з різних фондів Зокрема, за підтримки проекту «Енергоефективність у громадах» у 141 закладах та установах бюджетної сфери міста запровадили інформаційну систему енергомоніторингу. На сьогодні чимало проектів міська громада впроваджує за рахунок коштів Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) та фонду Е5Р.

Подробиці за посиланнями:
http://dndz.gov.ua/ua/news/pg/190916244148776_p13/
http://dndz.gov.ua/ua/news/pg/260916179967449_p13/
http://www.5692.com.ua/article/1380599
http://kstati.dp.ua/content/v-kamenskom-proshli-dni-ustoychivoy-energii


Анонс подій

23.11.2016

Семінар “Енергоефективний будинок майбутнього”, Лисичанськ

23 листопада 2016 року о 10:00 в Лисичанську відбудеться семінар на тему «Енергоефективний будинок майбутнього для ОСББ», організований Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України за підтримки проекту…

Детальніше >>

22.11.2016

Семінар “Енергоефективний будинок майбутнього”, Сєвєродонецьк

22 листопада 2016 року о 14:00 в Сєвєродонецьку відбудеться семінар на тему «Енергоефективний будинок майбутнього для ОСББ», організований Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України за підтримки проекту…

Детальніше >>

21.11.2016

Дні сталої енергії, Новоград-Волинський

З 21 по 25 листопада 2016 року за підтримки проекту “Енергоефективність у громадах”, що за дорученням Уряду Німеччини виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH,…

Детальніше >>
Всі події