Проекти з енергоефективності в Україні
Енергоефективність
у громадах
Створення енергетичних
агенств в Україні
Пілотний проект "Енергоефективна забудова"

ЗМІНИ ВІДБУЛИСЯ: українські громади діляться успішним досвідом та окреслюють шляхи подальшої співпраці з Німеччиною у сфері енергоефективності
21.03.2017

Покращення стандартів життя шляхом підвищення енергоефективності у соціальній інфраструктурі стало лейтмотивом міжнародної конференції на тему «ЗМІНИ ВІДБУЛИСЯ: підвищення стандартів за допомогою енергоефективності у соціальній інфраструктурі», що проходить 21-22 березня 2017 року в м.  Дніпро.

Міжнародна конференція, що зібрала понад 120 учасників з п’яти іноземних країн, проходить під егідою Дніпропетровської обласної ради за фінансової підтримки Федерального міністерства міжнародного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) в рамкам проектів українсько-німецького співробітництва «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» та «Енергоефективність у громадах», що впроваджуються Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

У заході беруть участь представники центральних та обласних виконавчих органів влади, Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку, органів місцевого самоврядування, науково-дослідних установ і громадських організацій міст-партнерів обох проектів, а також українські та міжнародні експерти й консультанти в галузі енергоефективності та сталого розвитку міст.

Протягом першого дня заходу в рамках трьох секцій проходить обговорення досвіду щодо покращення соціальної інфраструктури, впровадження систем енергоменеджменту, енергетичного моніторингу та бенчмаркінгу в містах-партнерах, а також презентація успішних напрацювань і здобутків українських громад під гаслом «Зміни відбулися!».

Другий день конференції буде присвячено розгляду питань, пов’язаних з фасіліті-менеджментом і перспективами його впровадження в Україні. Зокрема, учасники представлять приклади успішного застосування інструментарію, який пропонує ця нова для українських муніципалітетів галузь управління.

Насамкінець передбачається презентація результатів діяльності діалогових платформ з питань енергоефективності, що були створені з метою популяризації та впровадження ініціатив у сфері енергозбереження в комунальному й житловому секторі, роботи з цільовими аудиторіями та громадськістю, а також поширення кращих практик, напрацьованих містами-партнерами, серед інших міст України.

Анонс подій

27.04.2017

ІІІ-й Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: досвід кращих», Київ

27 квітня 2017 року в приміщенні Конгресно-виставкового центру «Парковий» у Києві відбудеться IIІ Форум енергоефективного партнерства ’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». Організатор: Державне агентство з енергоефективності та…

Детальніше >>

26.04.2017

Семінар «Ефективне управління багатоквартирним будинком. Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб», Харків

Захід відбудеться в Харкові 26 квітня 2017 року об 11:00, за підтримки проекту “Енергоефективність у громадах”, що за дорученням Уряду Німеччини впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit…

Детальніше >>

25.04.2017

Тренінг “Регіональна програма розбудови енергоменеджменту в містах Харківської області”, Харків

Тренінг відбудеться 25-28 квітня 2017 року в м. Харків за адресою: готель «KALYNA», вул. Нестерова, 2. Організатор: Громадська організація «Школа енергоефективності» за підтримки Уряду Німеччини в рамках…

Детальніше >>
Всі події